Nasza misja
Bardzo dobrze zdajemy sobie sprawę, że to co jemy ma nie tylko znaczenie dla odżywiana naszego ciała. Zdrowy catering dla dzieci także ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Nieprawidłowe żywienie grozi zachorowaniami na większość z listy chorób cywilizacyjnych: cukrzyca, miażdżyca, choroby serca, udary, dna moczanowa, a nawet depresja.
Wszystko to jest ważne szczególnie w najmłodszych latach, kiedy kształtują się nawyki żywieniowe, buduje się otwartość na nowości, dzieci uczą się smaków i przyzwyczajają do nich. Nie należy tych lat przegapić. Z taką świadomością planujemy jadłospisy.
Czerpiemy z dwóch kierunków, oba zakorzenione są w filozofiach wschodnich. Jednym z nich to makrobiotyka, czyli japońska sztuka żywienia, tak by utrzymać zdrowie i przedłużyć życie. Z makrobiotycznego punktu widzenia powinniśmy jeść produkty świeże i lokalne, zawierające pełne zboża, dużo warzyw, w tym kiszonek (probiotyki!), nasion strączkowych i ryb. Owoce i słodycze powinny pojawiać się w naszej diecie rzadko, a mięso sporadycznie.
Drugim kierunkiem to medycyna chińska – potężna wiedza o zdrowiu. Jedną z jej zasad jest używanie pożywienia w sposób zachowujący nasze zdrowie w równowadze, czyli dbając o odpowiedni poziom energii CHI, uważnie dostosowując pożywienie do warunków, jakie niesie natura. W myśl tej zasady jesienią i zimą, kiedy jest zimno i wilgotno częściej jemy posiłki rozgrzewające i osuszające, tzn. więcej dań ciepłych, mięsnych, pieczonych, duszonych z rozgrzewającymi przyprawami, tj. cynamon, kardamon, wanilia, goździki, imbir, papryka. Zimą unikamy wychładzających nabiałów (np. jogurtów). I odwrotnie, latem chętniej do jadłospisu dodamy surowe owoce i warzywa, nabiał oraz ochładzające zioła, tj. miętę, rumianek, szałwię.
W naszym cateringu znajdziecie Zimą w naszych jadłospisach ciepłe kasze, a latem jogurt z owocami i granolą. Zimą ryż z jabłuszkiem i cynamonem, a latem galaretkę agrestową.
Pracowników
Kucharzy
Rodzajów posiłków
Obsługiwanych placówek
Nasza misja
Bardzo dobrze zdajemy sobie sprawę, że to co jemy ma nie tylko znaczenie dla odżywiana naszego ciała. Zdrowy catering dla dzieci także ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Nieprawidłowe żywienie grozi zachorowaniami na większość z listy chorób cywilizacyjnych: cukrzyca, miażdżyca, choroby serca, udary, dna moczanowa, a nawet depresja.
Wszystko to jest ważne szczególnie w najmłodszych latach, kiedy kształtują się nawyki żywieniowe, buduje się otwartość na nowości, dzieci uczą się smaków i przyzwyczajają do nich. Nie należy tych lat przegapić. Z taką świadomością planujemy jadłospisy.
Czerpiemy z dwóch kierunków, oba zakorzenione są w filozofiach wschodnich. Jednym z nich to makrobiotyka, czyli japońska sztuka żywienia, tak by utrzymać zdrowie i przedłużyć życie. Z makrobiotycznego punktu widzenia powinniśmy jeść produkty świeże i lokalne, zawierające pełne zboża, dużo warzyw, w tym kiszonek (probiotyki!), nasion strączkowych i ryb. Owoce i słodycze powinny pojawiać się w naszej diecie rzadko, a mięso sporadycznie.
Drugim kierunkiem to medycyna chińska – potężna wiedza o zdrowiu. Jedną z jej zasad jest używanie pożywienia w sposób zachowujący nasze zdrowie w równowadze, czyli dbając o odpowiedni poziom energii CHI, uważnie dostosowując pożywienie do warunków, jakie niesie natura. W myśl tej zasady jesienią i zimą, kiedy jest zimno i wilgotno częściej jemy posiłki rozgrzewające i osuszające, tzn. więcej dań ciepłych, mięsnych, pieczonych, duszonych z rozgrzewającymi przyprawami, tj. cynamon, kardamon, wanilia, goździki, imbir, papryka. Zimą unikamy wychładzających nabiałów (np. jogurtów). I odwrotnie, latem chętniej do jadłospisu dodamy surowe owoce i warzywa, nabiał oraz ochładzające zioła, tj. miętę, rumianek, szałwię.
W naszym cateringu znajdziecie Zimą w naszych jadłospisach ciepłe kasze, a latem jogurt z owocami i granolą. Zimą ryż z jabłuszkiem i cynamonem, a latem galaretkę agrestową.
Online Reservation Form
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled .